Duurzaam verpakken

duurzaam verpakken banner defi

De komende decennia zal de manier waarop we verpakken drastisch veranderen. Biobased en biologisch afbreekbare grondstoffen doen hun intrede en materiaal wordt steeds lichter en passender.

Als één van de grootste verpakkingsleveranciers van de Benelux vinden wij duurzaamheid zeer belangrijk en daarom zetten wij fors in op deze ontwikkelingen. Onze specialisten kunnen u ondersteunen en inspireren. Duurzaam verpakken gaat immers veel verder dan het gebruiken van gerecyclede producten. Voor Topa is duurzaam verpakken reduce, reuse, recycle, renew en replace.

Reduce
Een efficiënte manier om bij te dragen aan het milieu is door de reductie van materiaal. Het verlaagt de impact op het milieu.

Reuse
Herbruikbare of retourverpakkingen zijn ontwikkeld om meermaals te gebruiken. Dit heeft uiteraard voordelen voor het milieu.

Recycle
Leveranciers die een product duurzaam produceren met gerecycled materiaal krijgen bij ons voorrang. Ook de carbon footprint wordt zo laag mogelijk gehouden; 90% van onze leveranciers bevinden zich in onze buurlanden.

Renew
Door voor verpakkingsmateriaal te kiezen bestaande uit hernieuwbare grondstoffen werkt u mee aan de circulaire economie. Topa spant zich hiervoor in.

Replace
Het assortiment verpakkingsmateriaal vervaardigd uit gerecycled en hernieuwbare grondstoffen groeit. Hierop ligt onze focus. Het assortiment zal ruimer worden en zo bieden wij u milieuvriendelijke alternatieven. 

De voordelen:

  • ISO 14001, ASTM- en ISTA-gecertificeerd
  • duurzame verpakkingsmaterialen

Contact

Voor advies op het gebied van duurzaam verpakken

Bel ons
+31 252 245 200
Mail ons
Contactformulier >
Laat ons u bellen