Wanneer kies ik voor enkelgolf, dubbelgolf of driegolf karton?

Onderstaande tabel kan u helpen bij het bepale van de juiste golfdikte van uw verpakking. Uiteraard kunt u hiervan afwijken. Twijfelt u over de juiste dikte van het golfkarton? Neem gerust contact met ons op.

enkelgolf karton dubbelgolf karton driegolf karton
Geschikt voor producten lichter dan 5 kg Geschikt voor producten van 5 - 10 kg Geschikt voor producten zwaarder dan 10 kg
De dikte van enkelgolf varieert tussen 1,5 tot 4 mm De dikte van dubbelgolf varieert tussen 3 tot 9 mm De dikte van driegolf is meestal ca. 14 mm
Enkelgolf karton bestaat uit een laag golf en is vooral inzetbaar voor het versturen van lichtere producten Dubbelgolf karton bestaat uit twee lagen golfkarton en is steviger en dikker dan een enkele golf. Deze kwaliteit biedt u een goede bescherming voor zware en breekbare producten Driegolf karton bestaat uit drie lagen golven en is de stevigste en dikste van alle soorten golfkarton. Deze doos biedt de allerbeste bescherming en wordt ingezet bij het transporteren van zeer zware producten, exportverzendingen en langdurige opslag