Zes verpakkingsthema's bij Topa tijdens Webwinkel Vakdagen

Topa-WebwinkelVakdagen2017_

Topa Verpakking was op 18 en 19 januari aanwezig met een stand tijdens de Webwinkel Vakdagen. De stand was thematisch ingericht aan de hand van zes thema's die tijdens het verpakkingsproces voorbij kunnen komen.

THE BOX
Welke soorten verpakkingen zijn er? En welke producten zijn geschikt voor verschillende verpakkingen? Hierbij valt te denken aan dozen, enveloppen en brievenbusverpakkingen.

IN THE BOX
Hoe vul je een doos op? Hoe bescherm en fixeer je een kwetsbaar product. Maak je bijvoorbeeld gebruik van papier of luchtkussens en wat zijn daarvan de voor- en nadelen?

ON THE BOX
Welke tape gebruik je om de verpakking te sluiten en wat zijn de mogelijkheden voor stickers en documentdragers? Hoe zorg je voor een juiste en optimale handling tijdens het transport?

OUT OF THE BOX
Dit is meedenken met de klant bij bijvoorbeeld maatwerk-oplossingen en andere innovatieve mogelijkheden. Sommige producten zijn lastig te verpakken maar samen met onze klant vinden we altijd een perfecte oplossing!

UNBOXING
Steeds meer bedrijven zien ook hun verpakking als bijdrage aan een positief imago. Het gaat dan mede over het uitpakmoment en de beleving van de ontvanger.

En als laatste was er een speciaal blok ingericht met als thema  DUURZAAM VERPAKKEN.
Veel (startende) webwinkeliers willen het meteen goed doen en zo duurzaam mogelijk verpakken.

Topa adviseert hierin, maar zal ook altijd rekening houden met een goed transport. Schade is immers nooit duurzaam omdat je bijvoorbeeld te maken hebt met retouren, grondstoffen, extra verzendingen en extra materiaal.
 
Wilt u een indruk van onze stand? Bekijk op TopaTalk het filmpje, waar Frank Overgaag van Topa Verpakking vertelt over de verpakkingen tijdens een interview met het vakblad Online Retailer.